Fascinerende fascinators

Wat zegt het mode woordenboek :

Fascinators zijn kleine hoeden, die vaak door (Britse) royals worden gedragen. Van Kate Middleton tot Meghan Markle en zelfs onze eigen Koningin Máxima verschijnt zo nu en dan met zo'n fraaie fascinator. Vaak zijn deze kleine hoeden gemaakt van veren, kralen of pailletten.

Toch was de originele betekenis van het woord 'fascinator' ooit anders. In de 19e en 20e eeuw betekende dit woord namelijk een sjaal die om het hoofd werd gebonden. Vaak vervaardigd door middel van breiwerk of crochet. Ook waren ze soms van kant gemaakt. Maar in de loop van tijd is de betekenis van dit woord veranderd.

Later werd met fascinator vooral verwezen naar iets anders voor op je hoofd: nl. extravagante, kleine hoeden. Het woord 'fascinator' is waarschijnlijk onttrokken aan het Engelse woord 'to fascinate' wat in het Nederlands fascineren betekent, oftewel iemands aandacht vasthouden - en dat doen die kleine hoeden zeker!

Ook zo'n prachtige fascinator bemachtigen? Dat kan!!! En hoe leuk, je kunt hier zelf mee aan de slag!


In het atelier van Esclusa Workhops maak je onder begeleiding van mijn gastdocent, hoedenmaakster Edith Lapre, jouw eigen, unieke haardecoratie/ fascinator in een 3 uur durende workshop.

Deze workshop is met name zeer geschikt voor een vrijgezellenparty waar de a.s. bruid, vriendinnen, zussen, moeders en getuigen hun outfit compleet kunnen maken met een passende haardecoratie. Maar natuurlijk ook voor allen die graag deze skills willen leren of het gewoon een keer willen beleven.

Vind je een haardecoratie niet bij je passen? Gebruik hem dan als corsage!

Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige hoedenmaterialen zoals crinol, voile, veren en bloemen in een veelheid van kleuren.Kosten voor deze workshop zijn € 35,- , dit is inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers.

Wil je graag aan deze unieke en gezellige workshop deel nemen, neem dan contact op met:

Edith Lapre

Bel naar 06-15945166 of mail naar edithlapre@hotmail.com